maanantai 27. elokuuta 2012

Muuttohulinaa ja synttärimuistamisia

Perjantaina meillä on sitten kauan odotettu muuttopäivä ja sattumalta myös minun syntymäpäivä. Viime viikot on menneet pakkaillessa, siivotessa ja pohtiessa mistä kummasta sitä tavaraa oikein kumpuaa? Olin siinä uskossa, että 10 laatikkoa riittää hyvin tavaroilleni, mutta arvaus meni pahasti pieleen. Jo pelkkiä keittiöjuttuja on 3 laatikollista ja tähän kun lisää Rakkauteni hankkimat keittiövälineet niin meillä on varmasti 6 laatikollista patoja,pannuja,kippoja ja kuppeja. Ja näistä on sentään suurin osa karsittu.Meillä on esim. 2 valurautaista pataa, 30 haarukkaa,veistä,lusikkaa ja lähemmäs 50 pikkulusikkaa, 6 uunivuokaa, 6 paistinpannua jne. Ei ainakaan ihan heti tarvitse ostaa uusia :) Muuttaminen on ihan kivaa, paitsi se tavaroiden kantaminen on tylsää. Voisin pakata ja purkaa laatikoita vaikka kuinka paljon, jos joku muu kantaisi ne omille paikoilleen.

Äitini muutti jo viikonloppuna koiransa kanssa etelään joten hän antoi perjantaina tuon kauniin kimpun kukkia (gerberat ovat yksi lempikukistani) sekä Pentikin Eden-sarjaa olevan piirakkavuuan ja servetit minulle synttärilahjaksi. Rakkauteni taas muisti minua myös etukäteen tänään ja häneltä sain limoviikunan ja lahjakortin Confettiin. Ihania lahjoja molemmat, itse ajattelin ostaa itselleni 2 Marimekon Siirtolapuutarha teekuppia, mutta niiden hankinta menee myöhemmäksi, sitten kun pääsen isompaan kaupunkiin kaupoille :) Meidän kylän Marimekonliikkeessä ei noita kuppeja ole.



torstai 23. elokuuta 2012

Banaanikakku

Tyttäreni halusi banaaninmallisen kakun ja ei auttanut muu kuin ryhtyä leipomaan. Pohjaksi tein kääretorttupohjan josta muotoilin sitten banaanin? mallisen. Välissä on yllättäen mansikoita ja kerma-rahkaa,kostutus maidolla. Päällä keltaiseksi värjättyä kaulintamassaa. Kyllä tuon banaaniksi tunnistaa, mutta on vähän päässyt nämä kakuntekotaidot ruostumaan :D

Paketista leivottua vol 1

Viime viikonloppuna juhlistettiin vanhimman tyttäreni 12-v synttäreitä ja hän halusi tehdä Rocky Roadeja. Ohje on ihan perinteinen suklaata,pähkinää,vaahtiksia ja kookosta sekaisin ohje. Aika makeita namuja näistä kyllä tulee. Käytettiin näihin sly-paketista tulleita leivosvuokia ja kahvipöydässä oli sitten vielä noita kauniita servettejäkin.

perjantai 17. elokuuta 2012

Elokuun paketti

Tulin eilen yöllä kotiin ja pöydällä odotti äidin postista hakema ensimmäinen Sly-paketti. Pitihän se heti avata ja tälläinen oli sisältö:
*Liivatelehtiä
*2 pötköä mantelimassaa
*Leivosvuokia
*Kauniita servettejä
*Valkosuklaata
*2 pussia valmiskaakaota
*3 reseptiä
*Lapsille namiaskit.
Kiitos tästä mukavasta paketista, lapsetkin tulivat juuri sopivasti viikonlopuksi tänne ja namit katosivatkin jo parempiin suihin.

maanantai 13. elokuuta 2012

Tuunausta yövuorossa

Muuttotohinoissa löysin tämän kankaan sekalaisten verhojen yms. tekstiilien joukosta. Olen tehnyt tämän itse joskus 6-7 vuotta sitten koulussa kankaanpainantakurssilla. Kuvio on tehty vehnäjauhobatiikki-tekniikalla ja koko kangas läpivärjätty kangasväreillä. Kankaan koko oli 75cm x 60cm ja muistaakseni siitä oli alunperinkin tarkoitus tehdä jättityynyn päällinen. Joka tapauksessa kangas jäi käyttämättä ja meinasi lähteä tänäänkin kaatopaikalle, mutta päätin kuitenkin yrittää tuunata siitä jotain. Mittasuhteet oli alunperin pielessä ja kuvio olisi jäänyt sivuun eikä keskelle tyynyä kuten olin sen tarkoittanut. Vähän mittailin ja mallasin ja sain tehtyä siitä 50cm x 50cm kokoiselle tyynylle päällisen ja nyt kuviokin osuu kohdilleen. Töissä sitten kaivoin ompelukoneen esille ja hurautin sivut yhteen ja tsadaa vanha kankaanpalanen sai kun saikin uuden elämän :) Eipähän ole tullut turhaan tätäkään säästeltyä. Yleensä laitan kaikki vähänkin tarpeettomat kierrätykseen ja monesti olen manannut jälkeenpäin että olisi pitänyt säästää. Värit tyynyn päällisessä ei ole oikeasti noin punertavat, yöllä otettu kuva vähän vääristää.

perjantai 10. elokuuta 2012

Inventaario

Sly20 kierroksella on ylimääräisenä tehtävä tehdä inventaariota omista leivontarvikkeista periaatteella kuva per kuukausi. Elokuun kuvana kuvasin tarjoilu astioita joista leipomuksia yleensä tarjoilen. Meillä nämä ovat käytössä ihan perheenkin kesken eli ei pelkästään juhlatarjoiluissa. Minusta kaunis kattaus on osa hyvän ruuan tai herkkujen nautintoa.
Minulta löytyy 3 jalallista tarjoilulautasta vaaleanpunaisen ostin 2 eurolla Confetin poistokorista, pienen lasisen sain joululahjaksi edellisestä työpaikasta ja violetti Riihimäen lasin Barokki-sarjaa. Lisäksi löytyy 2 eri kokoista Pentikin Eden kulhoa, matalamman saimme kihlajaislahjaksi ja isomman ostin joululahjaksi saamallani lahjakortilla. Kuvasta puuttuu pieni kulho tätä samaa sarjaa. Sitten on 2 peltistä purkkia joissa on yleensä joulun aikaan karkkeja tai keksejä. Ja kaksi teräksistä tarjotinta, toinen ihan perustarjotin ja toinen Iittalan Aalto-tarjotin jonka rakkauteni sai joululahjaksi työpaikaltaan. Kuvan ottamisen jälkeen tuli mieleen, että tähän kategoriaan olisi sopineet myös servetit joita minulta löytyy useita erilaisia.
Ensi kuussa postaan sitten jotain muuta leivontaan liittyvää :)

torstai 9. elokuuta 2012

Yövuorossa

Miten vapaa viikot menevätkin aina hujauksessa ohi? Nyt pitäisi taas 7 yötä jaksaa valvoa muorien unta ennen seuraavaa vapaa viikkoa.Ei tämä kyllä ole minun homma alkuunkaan, ei ylipäätänsä koko hoitoala. Mutta teen tätä nyt niin kauan kunnes keksin mitä haluan tehdä isona ja löydän sopivan monimuotokoulutuksen. Jos leikitään hieman ajatusleikkiä ja saisi valita ihan mitä työtä tahansa riippumatta siitä pystyisikö sillä ansaitsemaan elantonsa niin mitä sinä tekisit?
Minulla on aina ollut haaveena oman sisustustarvikeliikkeen pitäminen tai ehkä leivontatarvikeliikkeen. Toisaalta taas lasten vaatteita ja tarvikkeitakin olisi hauska kaupata. Tai sitten haluaisin kirjoittaa ja kuvittaa lasten kirjan. Minulla on ollut jo useamman vuoden haaveena kirjan kirjoittaminen lapsille. Haluasin tehdä jotain luovaa, jotain missä omien käsien jälki näkyy heti ja voi ylpeänä sanoa, että tuo on minun tekemä. Mutta tällä hetkellä taloudellinen tilanne ei anna myöten hypätä täysin tuntemattomaan, vai onko se sittenkin rohkeuden puute?
Olen hakenut pariin koulutukseen ja tässä elokuun lopulla selviää pääsenkö opiskelemaan ihan toiselle alalle. Joka tapauksessa tiedän ettei tämä ole minua varten eikä sellaista työtä pidä tehdä josta ei nauti. Tälläisiä mietteitä nyt ensimmäisen yön puolessa välissä, ehkä tämä tästä vielä iloksi muuttuu!

sunnuntai 5. elokuuta 2012

Cake Craft&decoration lehti

Tälläinen lehti tuli postin mukana elokuun ajaksi selailtavaksi. Tämä liittyy Sly 20 leivontarinkiin ja tarkoitus on lukea lehteä aina kuukauden verran ja sitten pistää se eteenpäin seuraavalle lukijalle. Lehdestä löytyi kyllä kaikkia ihania koristeluideoita joiden totetuttamisesta tälläinen tavallinen kotileipuri voi vain haaveilla. Silmänruokaa kerrakseen. Pari kakkua nousi kyllä ylitse muiden, olen etsinyt hääkakuksi sopivaa ideaa ja nämä kaksi kakkua olisivat täydellisiä minun hääkakuksi:
Oi, tämä on niin ihana! Kakun nimi on vintage roses ja se olisi tyyliltään ja väritykseltään ihan nappiin meidän häihin. Tosin häitä ei kyllä vielä hetkeen tanssita, mutta saahan sitä aina haaveilla vai  mitä? Tälläisen kakun vielä haluan saada!
Tämä kakku on taas värityksensä puolesta ihan minun näköinen kakku ja muutenkin sopisi mielestäni hyvin hääkakuksi. Ehkä vähän turhan runsas tuo koristelu, ylempi kakku on mielestäni yksinkertaisuudessaan täydellinen.
Pahoittelut kuvien huonosta laadusta, ne on puhelimella napattuja, kun kameran piuha on taas jossain jemmassa.