lauantai 28. syyskuuta 2013

Omppupiirakka

Syyskuun paketin mukana tuli ohje gluteenittomaan omenapiirakkaan ja tein sitä eilen iltapalaksi. Piirakasta tuli ihanan kuohkea ja oli todella hyvää vaniljakastikkeen kanssa.

Omenapiirakka:

2 kananmunaa
3dl sokeria
Vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi

4,5dl gluteenittomia jauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Sekoitetaan yhteen

1,5dl vettä
150g juoksevaa margariinia

Täyte:
3 omenaa lohkoina
0,5dl sokeria
2tl kanelia

Sekoita munasokerivaahtoon kuivat aineet, vesi ja margariini. Kaada voideltuun piirakkavuokaan.
Laita omenalohkot, sokeri ja kaneli muovipussiin ja ravista pussia niin että mausteet sekoittuvat omeniin. Painele maustuneet omenat taikinaan.
200astetta, n. 40min. Anna jäähtyä ja nautiskele vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa

Koristeita

Jenna sai Nuorison oman leivontaystävän sponssorilta paketin eri värisiä sokerimassoja. Toiveena oli, että jokainen niistä jotain tekisi. Jenna laittoi siskon kanssa aamulla koristetehtaan käyntiin ja tässä tuloksia:

Jenna teki Nsly-sivuston ohjeella kilpikonnan ja kukka ja lehdet on tehty kannustuspalkinosta saaduilla muoteilla.

Tinksu taas on jo talvisissa tunnelmissa :)

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Syyskuun Sly-paketti

Hain jo torstaina syyskuun paketin postista, mutta työkiireiden takia ehdin postata sen vasta nyt. Tälläkin hetkellä olen töissä, mutta äkkiähän tämän tässä kirjaamisen lomassa laittaa :)

Paketista löytyi tälläkin kertaa kaikkea ihanaa:
*Gluteenittomia jauhoja (just loppu edellinen pussi)
*Gluteenittomia pipareita (näitä olen "kuolannut" kaupassa mutta en ole raaskinut ostaa)
*Pikku hässäkkä-pussi (syötiin murun kanssa puoliksi, nam)
*Keltainen tuikkukippo ja kaksi kynttilää (on jo käytössä)
*Pirteitä servettejä (ihana väri)
*Foliovuokia (nämä menee käyttöön ensi kuun alussa, kun meillä on ladytapaaminen)
* 2 reseptiä (juustokakku menee kokeiluun ensi viikonloppuna kun lapset tulee)

Kiitos parilleni paketista joka ilahdutti minua suuresti! Varsinkin nuo piparit oli ihana yllätys!

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Palmikkolapaset

Tein emon lähettämästä langasta palmikkolapaset. Tämä oli eka palmikkoneuletyö minkä tein ja onnistu mielestäni aika hyvin :) Ihanan väriset ja kun nämä on neulottu kaksinkertaisesta langasta niin lämmittää varmasti.

Pähkinäiset omenakeksit

Jenna sai omassa syyskuun paketissaan ohjeen Pähkinäisiin omenakekseihin ja pitihän niitä päästä leipomaan :) Keksit olivat kuulemma hyviä, pikkuveikka ei tykännyt niin jäi tytöille enemmän syötävää. Minä toimin taas sihteerinä ja voin vain kuvitella miten hyviä nämä ovat olleet. Tässä ohje:

100 gpekaanipähkinöitä
1omena
1 dlrusinoita
1 dlomenasiideriä
1 tlkanelia
0,5 tljauhettua neilikkaa
0,5 tlsuolaa
200 gvoita tai leivontamargariinia
2 dlruokokidesokeria
1kananmuna
4,5 dlvehnäjauhoja
1 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

 

1. Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja halkaise omena. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon pähkinät, rusinat, omenasiideri ja mausteet. Anna maustua noin puolisen tuntia.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen omena-rusinaseoksen kanssa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
3. Nostele taikinasta kasoja leivinpaperoidulle uunipellille ja painele jauhoisilla käsillä tasaisemmiksi. Paista keksejä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Syyskuun kirje / Nuorison sly

Jenna sai eilen postin mukana Nuorison slyn reseptikirjeen. Jennan harrastukset ja minun työvuorot menee näin syyskuussa ristiin todella lahjakkaasti ja lapset ovat isällään koko kuun. Joten kun kirjeet ja paketit tulee minun luo, minä avaan ne ja päivitän blogiin ja Jenna leipoo kotona, lähettää kuvan minulle ja minä toimin taas päivittäjänä :)
 
Reseptikirjeessä oli ohjeet Pähkinäisiin omenakekseihin, Porkkanakakkuun ja Omenacharlotteen vaahterasiirappivaahdolla, ihana koirakortti ja vanha auto :) Jenna kiittää kovasti ja leipoo pikapuoliin jotain herkkua

Synttärimuistaminen Sly-emolta

Viime viikolla postin mukana tuli synttärimuistaminen sly-emolta. Paketista löytyi karkin väristä lankaa, wherther's orginal karkkeja ja ihana kortti. Lanka on jo käytössä, aloin tekemään siitä itselle ensimmäisiä palmikkolapasia ja karkitkin on melkein syöty =P Kortti on myöskin aivan ihana, tuli mieleen omat mehun keittelyt :D Kiitos Minnalle tuhannesti tästä ihanasta lahjasta!

Porkkanakakku

Elokuun viimeisenä viikonloppuna juhlittiin minun 30-vuotispäiviäni ja leivoin kahvin kanssa gluteiinittoman porkkanakakun. Muuten ihan perusporkkanakakku, mutta jauhoina käytin Semperin hienoa jauhoseosta. Päälle laitoin tuorejuuston sijaan maitorahkaa ja hasselpähkinärouhetta. Leivinjauhe, vaniljasokeri ja pähkinärouhe on elokuun sly-paketin antimia :)