perjantai 29. marraskuuta 2013

Salmiakkimarmeladi

Tein jo alkuviikosta parini lähettämällä ohjeella ja aineksilla salmiakkimarmeladia. Työkiireistä johtuen ehdin postaamaan sen vasta nyt. Ensimmäinen ajatus salmiakin ja marmeladin risteytyksestä oli vähän outo, mutta hetken makusteltuani asiaa, ajattelin että miksei toimisi :) Rakenne marmeladeissa on aika löllö, kuori on kova ja kun namia pureskelee niin sisus on sellaista löysää vähän niin kuin sellaisissa vihreissä sammakkokarkeissa. Mutta hyviä nämä ovat ja helppoja tehdä. Vinkkinä voin kertoa että seosta ei kannata kiehauttaa keraamiselle liedelle, sen puhdistaminen on aika työlästä ;) Mielestäni salmiakinmaku on tarpeeksi voimakas, mutta ohjeessa vinkattiin muuttamaan veden ja mixerin suhdetta jos haluaa vahvemman makuisia. Hauska lahjaidea salmiakin ystävälle!

Salmiakkimarmeladit

 
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl salmiakki-mixeriä
3 dl hillo-marmeladisokeria
erikoishienoa sokeria

Mittaa ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuutin ajan. Kaada massa joko yhteen suurempaan vuokaan tai jääpalamuotteihin. Muotit kannattaa kuitenkin suihkasta vuokasuihkeella tai kevyesti öljytä. Anna massan hyytyä muotissa tai muoteissa ainakin muutaman tunnin ajan. Voit hieman nopeuttaa laittamalla makeiset kylmään. Irrota hyytyneet namit jääpalamuoteista tai leikkaa isompi levy sopivan kokoisiksi paloiksi. Jouduin hieman auttamaan tikulla, jotta sain makeiset putoamaan kauniisti muoteistaan. Pyöritä palat erikoishienossa sokerissa. Nosta lautaselle, jotta makeisten pinta hieman kovettuu.

ohje: pullahiiri.com

7 kommenttia:

 1. Ihana jouluinen kuva!
  Rehellisesti tunnustan, etten ole koskaan pitänyt salmiakista, mutta tässäpä on verraton lahja niille, jotka pitävät....ja niitä on paljon!

  VastaaPoista
 2. Oi näyttääpä ja kuulostaapa hyvältä :P

  VastaaPoista
 3. Haluaisin kokeilla heti mutta pitänee odottaa että löytää salmiakki mixeriä. Vaikuttaa helppotekoiselta. Voin vain kuvitella makua ja tuntua, hmmmm, salmiakki on kyllä parasta. Vaarana näissä että menee kokkaajan omaan suuhun ennenkuin ehtii lahjapakettiin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos teillä päin on Lidl niin siellä on mixeri tarjouksessa tällä hetkellä :)

   Poista
 4. Kiva kun lähti jotain kokeiluun! Koostumus on kyllä jännä, mutta maku on oikein mainio :)

  T. SLY:si

  VastaaPoista
 5. Empä olekaan ennen tämmöiseen törmännyt... Todellakin kiva lahja idea salmiakin ystävälle :)

  t. SLY25 emo

  VastaaPoista