sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kirsikka-clafoutis

Sain pariltani ohjeen kirsikka-clafoutikseen ja purkillisen hapankirsikoita. Pakkohan tätä oli testata, koska kirsikat ovat suurinta herkkuani. Ajattelin tehdä sen ensin viikolla nimpparitarjottavaksi kouluun, mutta ohjeessa mainittiin että se tulisi nauttia lämpimänä jätskin kanssa. Tehtiin tämä sitten eilen tyttöjen kanssa jälkiruuaksi. Jätskiä meillä ei ollut niin tehtiin sitten vaniljakastiketta seuraksi, oli hyvää niinkin :)

Kirsikka-clafoutis

500g kirsikoita
2 rkl sokeria
3 munaa
50g sokeria
200g mantelijauhoja
50g glu.jauhoja
hieman suolaa
3dl maitoa
nokare voita

Pyöritä kirsikat sokerissa ja jätä maustumaan. Vaahdota munat ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon suola ja jauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi maito. Kaada taikina voideltuun uunivuokaan tai pannuun, joka kestää uunia. Ripottele kirsikat taikinan päälle ja paista uunissa 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Tarjoile clafoutis kuumana vaniljajäätelön kera.

4 kommenttia:

  1. Näytää kyllä hyvältä :)
    t: SLY:si

    VastaaPoista
  2. Onpa nätin näköinen :)) Kirsikat on munkin herkkua -olen vain niille pahasti allerginen :/

    VastaaPoista
  3. Pinta erinomaisen kauniisti onnistunut!
    Herkkua on varmasti!

    VastaaPoista