Tein muorien iloksi viime yönä porkkanakakkua ja toin koristeeksi syyskuunpaketissa olleita strösseleitä. Itse maistoin tätä ihanaa kakkua äsken ja voin sanoa, että oli sellaista herkkua etten vähään aikaa ole maistanut. Kuva ei anna oikeutta tälle ihanuudelle, mutta se on kuvattukkin klo 3 yöllä.. Reseptin löysin Hellapoliisin sivuilta, mutta muokkasin sitä hieman, koska täältä ei löytynyt öljyä eikä tuorejuustoa. Öljyn korvasin voisulalla ja tuorejuuston 2 dl:llä turkkilaista jugurttia. Sopi todella hyvin tähän kakkuun. Kuorrutteesta tuli aavistuksen kirpeä, joka tasapainotti sopivasti pohjan makeutta. Ja kaiken lisäksi tämä kuuluu niihin herkkuihin joissa ei sähkövatkainta tarvita.
Porkkanakakku
4 munaa
2 dl öljyä (200g voita sulatettuna)
300-350 g raastettua porkkanaa (raastoin 2 isoa porkkanaa)
n. 4 dl sokeria
hieman reilu 4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrutukseen:
100 g maustamatonta tuorejuustoa ( 2dl turkkilaista jugurttia)
vajaa 2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
Sekoita munat, öljy ja porkkanaraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Kaada voideltuun, (korppu)jauhotettuun vuokaan ja paista n. 50 min. 175 asteessa. Kumoa
kakku ja jäähdytä se.
Sekoita keskenään kuorrutteen tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Levitä kakun päälle.
Ihanaa muorien ilostuttamista :)
VastaaPoistaHieman on erilainen resepti, kuin lähisutujen mummojen perinteiset , mutta arvaan että hyvää.
VastaaPoistaOlen antanut sinulle tunnustuksen blogissani, käyhän vilkaisemassa. :)
VastaaPoista