maanantai 24. syyskuuta 2012

Taivaallinen porkkanakakku

Tein muorien iloksi viime yönä porkkanakakkua ja toin koristeeksi syyskuunpaketissa olleita strösseleitä. Itse maistoin tätä ihanaa kakkua äsken ja voin sanoa, että oli sellaista herkkua etten vähään aikaa ole maistanut. Kuva ei anna oikeutta tälle ihanuudelle, mutta se on kuvattukkin klo 3 yöllä.. Reseptin löysin Hellapoliisin sivuilta, mutta muokkasin sitä hieman, koska täältä ei löytynyt öljyä eikä tuorejuustoa. Öljyn korvasin voisulalla ja tuorejuuston 2 dl:llä turkkilaista jugurttia. Sopi todella hyvin tähän kakkuun. Kuorrutteesta tuli aavistuksen kirpeä, joka tasapainotti sopivasti pohjan makeutta. Ja kaiken lisäksi tämä kuuluu niihin herkkuihin joissa ei sähkövatkainta tarvita.

Porkkanakakku

4 munaa
2 dl öljyä (200g voita sulatettuna)
300-350 g raastettua porkkanaa (raastoin 2 isoa porkkanaa)
n. 4 dl sokeria
hieman reilu 4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia


Kuorrutukseen:

100 g maustamatonta tuorejuustoa ( 2dl turkkilaista jugurttia)
vajaa 2 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria


  Sekoita munat, öljy ja porkkanaraaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun, (korppu)jauhotettuun vuokaan ja paista n. 50 min. 175 asteessa. Kumoa kakku ja jäähdytä se.

Sekoita keskenään kuorrutteen tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Levitä kakun päälle.

3 kommenttia:

  1. Hieman on erilainen resepti, kuin lähisutujen mummojen perinteiset , mutta arvaan että hyvää.

    VastaaPoista
  2. Olen antanut sinulle tunnustuksen blogissani, käyhän vilkaisemassa. :)

    VastaaPoista