keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Viimeinen yövuoro

Kauan odotettu viimeinen yövuoro alkaa olla lopuillaa, enää 1,5 tuntia ja pääsee kotiin. Yö on sujunut muuten rauhallisesti, mutta eräs muori oli kompastunut peittoonsa lähtiessä vessaan ja lyönyt päänsä. Ambulanssihan siinä piti tilata ja 2 tuntia jouduttiin odottamaan ennen, kun apu saapui perille. Minusta tuo on todella pitkä aika istuttaa yli 90-vuotiasta odottamassa. Meinasin jo soittaa Häkeen että pistävät vähän vauhtia. Mutta kun tuo luokitellaan ei-kiireelliseksi niin ei auta muuta kuin odottaa. Nyt odottelen, joskohan tulisi takaisin ennen työvuoroni loppua.
Leivoin jugurttikakkua työkavereille ja muoreille läksiäisten kunniaksi, oli muuten hyvää. Kuvaa ei ole tähän hätään, kun yöllä nuo kuvaus olosuhteet ovat vähän heikonlaiset. Vähän haikeilla mielin olen kuitenkin lähdössä, koska muorit ovat tuttuja ja jokaisen metkut tietää. Uudessa paikassa pitää taas opetella tuntemaan jokaisen tavat ja tottumukset. Ja suurinosa työkavereistakin on tsoi mukavia, vaikka aika vähän ehdin heitä näkemäänkään. Toivottavasti uudetkin kollegat olisivat mukavia eikä sellaisia työhönsä kyllästyneitä mammoja joita ikävän usein tapaa hoitotyössä.

Kuva

2 kommenttia:

  1. Olipa tarinaa....uskon tuon, vaikka vaikea on ymmärtää, että ikä ei merkitse mitään kiireellisyydessä, kun tarvitaan lääkäriä? Ajatellaanko tosiaan niin, että ikäihmisten pois nukkuminen on väistämätöntä ?!

    VastaaPoista
  2. Luin jokin aika sitten eräästä vanhuksesta, joka oli myöskin kaatunut kotona ja kotihoito oli soittanut ambulanssin. Tällä vanhuksella oli lonkka murtunut ja silti se luokiteltiin ei-kiireelliseksi ja hän joutui odottamaan 3 tuntia! apua lattialla maaten. Tässä tapauksessa oli kuulemma toimittu väärin, mutta mitä se siinä enää auttaa kun sitä jälkikäteen pahoitellaan. Ja kyse oli pk-seudusta jossa avun pitäisi olla lähellä. Tässä työssä huomaa hyvin miten vanhusten hoito on retuperällä Suomessa.

    VastaaPoista