lauantai 17. marraskuuta 2012

Haastetta pukkaa

Sain mielenkiintoisen haasteen Hannalta, jossa ideana on tehdä 8 kohtaa sisältävä lista ruuanlaiton ja leivonan to do-jutuista. Heti ensimmäisenä ajatuksena oli, että hankalaa, mutta pienen pohdinnan jälkeen keksin seuraavat:

1.Mojito-juustokakku. Vaikka en pidäkkään juustokakuista noin ylipäätänsä, voisi tämä olla herkkua koska Mojito on minun lempidrinkki. Ylipäätänsä kaikki mintun makuiset maistuu minulle

2. Kookosjäädyke. Tätä olisi tarkoitus tehdä jouluksi. Kookos kuuluu myös lempimakuihini.

3. Sitruunakreemimuffinssit. Näiden ohjeen näin viime Sly-kierroksella jonkun blogissa ja siitä asti on tehnyt mieli kokeilla niitä. Ne kaupan vastaavat ovat suurta herkkuani. Joskus tein tämän tyylisiä, mutta se täyte oli sellaista kiisselimäistä eikä ollenkaan hyvää. Täytteen pitäisi olla vaaleaa kreemiä.

4. Banoffee-torttu. Tämä oli iso hitti monessa leivontablogissa jokunen vuosi sitten ja siitä asti on sitä pitänyt kokeilla. Viime sly-kierroksella oli joku tehnyt vastaavaa mutta puolukoista. Kuullosti niin hyvälle!

5. Ahvenanmaan pannukakku. Aika perusjuttu, mutta on jäänyt minulta kokeilematta. Jotenkin koen että se on kauhean suuritöinen, tykkään ohjeista joissa voi kaikki laittaa samaan kippoon, sekoittaa ja uuniin.

6. Kiinalainen ruoka. Meillä oli viime lukuvuoden ajan vaihto-oppilas Taiwanista ja hänen kauttaan innostuin itämaisen ruuan tekemisestä. Sain häneltä lahjaksi keittokirjan missä oli kaikkia herkkuja ja olen muutamaa reseptiä kokeillutkin. Mutta haluaisin oppia tekemään sellaista naudanlihakastiketta jota saa meidän lähi kiinalaisesta. Niin herkkua!

7.Mozzarellatikut. Ah, näitä voisin syödä vaikka kuinka ja paljon! Ovat vaan aika kalliita ja olen useasti etsinyt netistä näiden teko-ohjeen, mutta on vielä jäänyt tekemättä.

8. Samanlainen kaalilaatikko kun isän vaimo tekee. Osaan tehdä siis peruskaalilaatikkoa, mutta Annikin tekemä niin hyvää. Sitä voisi syödä laatikko kaupalla :)

Huh, tämä oli oikeasti aika haastava. En ole mikään superkokki, meillä tuo miespuoleinen henkilö hoitaa yleensä kokkailu puolen ja minulle jää leivonta. Tosin leivon äärimmäisen harvoin nykyään, kun ei meidän tule sitten syötyä niitä. Porkkanakakkua kun tein kotiin niin yli puolet meni haaskuuseen. Mutta kun lapset tulee meille niin silloin tulee myös leivottua.

Laitan haasteen eteenpäin seuraaviin blogeihin: Williksen suhraukset, MinttuMaarian leipomukset, Kakkupuikot ja Heidin Aherrukset

3 kommenttia:

 1. Kivoja juttuja sinullakin on lista pullollaan. Mozarellatikkujen teon osaaminen olisi kyllä turmiollista, voisin nimittäin syödä niitä aina, vähän niin kuin pizzaakin :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta :).
  Itse oon tehnyt myös banoffeeta ihan perinteisesti. Oli hyvää. Sly-paketista sain ohjeen ja tarvikkeet. On kokeilemisen arvoinen resepti!

  VastaaPoista
 3. Maria: Mozzrellatikut on itseasiassa aika helppoja tehdä, mikäli ohjeeseen on uskominen. Mozzarella paneroidaan kananmunalla ja korppujauhoilla, laitetaan hetkeksi pakkaseen ja friteerataan kypsäksi. Kuullostaa helpolle, muttei ole silti tullut testattua.

  Red Dragon: Pitää pistää tosissaan kokeiltavien listalle :)

  VastaaPoista