tiistai 13. elokuuta 2013

Mustaherukkahillo

Mehunkeiton lomassa tein miehen pyynnöstä mustaherukoista hilloa. Itse en tästä niin välitä, koska sain lapsena vatsataudin kun söin herukkaleivosta niin ei herukat enää maistu. Samalla tuli käytettyä elokuun paketissa ollutta hillosokeria :) Tämä itseasiassa oli ihan hyvää, kun sitä vähän maistoin. Saa nähdä opinko nyt uudestaan syömään monen vuoden tauon jälkeen. Mies sanoo, että hillo on ihan parasta puuron päällä :) Ohje on Hellapoliisin sivuilta.

Mustaherukkahillo 2 l mustaherukoita
1/2 dl vettä
1/2 kg Dansukker Hillosokeria
Laita putsatut marjat kattilaan, lisää joukkoon vesi.
Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen.
Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia.
Mikäli hillon pintaan muodostuu vaahtoa, kuori se pois lusikalla nostellen.
Kaada hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin, sulje tiiviisti.
Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Säilyy parhaiten viileässä

2 kommenttia:

  1. Itsellä tulee mustaherukkahillosta kanaviillokki mieleen, koulussa oli aina näitä :)

    t.SLY24 emo

    VastaaPoista
  2. On mukavaa tehdä välillä erilaisia hilloja, tämäkin varmasti hyvää. Onkohan kukaan rinkiläisistä saanut kuningatarhilloon ohjetta?! :)

    VastaaPoista