lauantai 28. syyskuuta 2013

Omppupiirakka

Syyskuun paketin mukana tuli ohje gluteenittomaan omenapiirakkaan ja tein sitä eilen iltapalaksi. Piirakasta tuli ihanan kuohkea ja oli todella hyvää vaniljakastikkeen kanssa.

Omenapiirakka:

2 kananmunaa
3dl sokeria
Vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi

4,5dl gluteenittomia jauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Sekoitetaan yhteen

1,5dl vettä
150g juoksevaa margariinia

Täyte:
3 omenaa lohkoina
0,5dl sokeria
2tl kanelia

Sekoita munasokerivaahtoon kuivat aineet, vesi ja margariini. Kaada voideltuun piirakkavuokaan.
Laita omenalohkot, sokeri ja kaneli muovipussiin ja ravista pussia niin että mausteet sekoittuvat omeniin. Painele maustuneet omenat taikinaan.
200astetta, n. 40min. Anna jäähtyä ja nautiskele vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa

3 kommenttia:

  1. Ai kun herkullisen näköistä! Omppupiirakka on kaikista parasta vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera :D

    t. SLY24 emo

    VastaaPoista
  2. Tällaista pitää maistaa, joten ei kun leipomaan!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä! Iso kiitos Jennalle ihanista resepteistä ja kivasta paketista! Oikein mukavaa syksyn jatkoa sinne ja tsemppiä kouluun. =)

    VastaaPoista