maanantai 3. helmikuuta 2014



Sain reseptin näihin sämpylöihin jo pari viikkoa sitten,mutta nyt vasta löytyi sopiva hetki kiireen keskeltä kokeilla niitä,ja hyvää kannatti odottaa!!!Nämä sämpylät olivat myös herkullisia ilman "hampurilaistäytteitä" eli pelkälleenkin niitä oli mukava syödä.Suosittelen tätä ohjetta jos haluaa tehdä vaan ihan tavallisia sämpylöitä,sillä tämä käy myös niihin,että hampurilassämpyläksi.Kiitos parilleni tästä maukkaasta ohjeesta :)

Tarvitset:
1dl maitoa, 3dl vettä, 1 reilu rkl kuivahiivaa, 2rkl sokeria, n.12dl jauhoja, 2tl suolaa, 4rkl öljyä (jos haluat, niin pinnalle voit lisätä seesaminsiemeniä)
1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi
2.Lisää maitoon hiiva ja sokeri,anna seistä 5min
3.Lisää lämmin (42*c)vesi ja suola
4.Lisää n. puolet jauhoista,sekoita
5.Ota käsi käyttöön!! Lisää jauhoja ja alusta taikinaa käsin.Lisää öljy ennen viimeisiä jauhoja
6.Alusta taikinaa niin kauan,että se irtoaa kulhon reunoista.Jos taikina on liian löysää/tuntuu tahmealta,niin lisää jauhoja
7.Anna taikinan kohota 1 tunti,liinalla peitettynä
8.Pyörittele taikinasta palloja,litistä hiukan
9.Anna kohota pellillä vielä 1 tunti
(10.Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemenet,tämä vaihe ei ole pakollinen)
11.Paista 200-asteisessa uunissa 12-15min
Syö sellaisenaan tai laita "hampurilaistäytteitä" väliin

1 kommentti:

  1. Tämä maistuisi juuri nyt, väsyttää hieman pitkän lennon jälkeen, eikä millään jaksaisi tehdä mitään !

    VastaaPoista