sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Sly-20 inventaario, osa 2

Iventaarion toisena osana esittelen muotit ja tyllat joita minulta löytyy. Ensiksi ajattelin ettei minulla ole paljonkaan mitään inventoitavaa, mutta olihan niitä sitten kun kaivoin leivontapakin esiin.

* Kirjainmuotit, tätytyy myöntää etten osaa käyttää tätä. En saa massaa hajoamatta irti muotista. Olen kokeilut sekä sokerimassaa joka kuivuu nopeasti ja siksi halkeaa sekä marsipaania joka jää muuten vaan jumiin. Osaisiko joku auttaa miten tätä käytetään?

* Erilaisia kukkamuotteja, näitä tulee käytettyä eniten. Silikoninen gerberamuotti on ehdoton lemppari.

* Silikoniset dinot, joulupukki ja perhonen/sudenkorento, näistä olen kokeillut ainoastaan perhos/sudenkorentoamuottia

* Piparkakkumuotteja, näitä käytän kakunkoristeiden tekemiseen. Loput joita en kuvannut ovat perinteisiä ukkoja ja akkoja

* Muotit joilla voi painaa apuviivoja esim. spritsaukseen. Nämä ovat käteviä

* Reunamuotti. Tätä olen muutaman kerran käyttänyt. Saa ihan kivan marsipaanireunuksen kakkuun

* Jättikokoinen koripunostylla, 3 erikokoista suljettua tähtityllaa, lehtitylla, ruusutylla, sydäntylla ja perustylla jossa aika pieni reikä. Lisäksi löytyy joitain muovisia tyllia. Tähtityllat ovat käytetyimpiä, muita olen kokeillut ehkä kerran tai kaksi. Pitäisi pitää joku kerta pursotusharjoitukset :)6 kommenttia:

 1. Ihania juttuja sinulta löytyy ja nuo kuvio muotit millä esim apua spritsaukseen niin aivan ihania, tuollaisia pitää jossain vaiheessa hankkia :D

  VastaaPoista
 2. Kivoja muotteja!
  Mulla on nuo kirjainmuotit myös ja olen kyllä onnistunut niillä kirjaimia tekemään.
  Massaan oon yleensä sekoittanut vähän cmc:tä, mutta oon tehnyt ihan "paljaaltaankin", en muistaakseni ikinä ole marsipaania käyttänyt mutta sokerimassaa ja kaulintamassaa ainakin.
  Massa kaulitaan ohueksi kunnolla tomusokeroituna, annetaan kuivahtaa noin 5 min, painetaan sitten muotilla kunnolla pohjaan asti, poistetaan ylimääräiset massat reunoilta ja sitten napsautetaan kirjain muotista, esim niin että taivutat muottia pöydän reunaa vasten kuin ritsaa tms ;)

  VastaaPoista
 3. Voih ei, miten ihana liskomuotti! En ole ennen tuollaiseen törmännyt ja nyt tahtoo sellaisen :)

  VastaaPoista
 4. Redrose: Ne on tosi kätevät, ensimmäisiä hankintojani ja käytetyimpiä :)

  Taija: Tuuollaiset ohjeet sain Confetistakin kun ostin muottia, mutta jotenkin en saa sitä onnistumaan. Pitää seuraavaksi antaa massan kuivahtaa, jos se on siitä kiinni?

  Päivi: Sain tuon muotin jollakin ensimmäisistä Sly-kierroksista ja se on aivan ihana. Minulla on vähän samantyylinen tatuointi solisluun kohdalla joten senkin takia tuo on yksi lempparimuoteista :)

  VastaaPoista
 5. Mullakin on tuo gerberamuotti ja se on kyllä kätevä ja kaunista jälkeä sillä tulee!

  VastaaPoista
 6. Kivoja muotteja.

  Itselläkin on ongelmia saada kirjaimet irti muotista, mutta todellakin tuo kuivahtaminen saattaisi auttaa. Pitää kokeilla.

  VastaaPoista