keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Pähkinäiset omenakeksit

Jenna sai omassa syyskuun paketissaan ohjeen Pähkinäisiin omenakekseihin ja pitihän niitä päästä leipomaan :) Keksit olivat kuulemma hyviä, pikkuveikka ei tykännyt niin jäi tytöille enemmän syötävää. Minä toimin taas sihteerinä ja voin vain kuvitella miten hyviä nämä ovat olleet. Tässä ohje:

100 gpekaanipähkinöitä
1omena
1 dlrusinoita
1 dlomenasiideriä
1 tlkanelia
0,5 tljauhettua neilikkaa
0,5 tlsuolaa
200 gvoita tai leivontamargariinia
2 dlruokokidesokeria
1kananmuna
4,5 dlvehnäjauhoja
1 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta

 

1. Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja halkaise omena. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon pähkinät, rusinat, omenasiideri ja mausteet. Anna maustua noin puolisen tuntia.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen omena-rusinaseoksen kanssa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
3. Nostele taikinasta kasoja leivinpaperoidulle uunipellille ja painele jauhoisilla käsillä tasaisemmiksi. Paista keksejä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

3 kommenttia:

  1. Resepti vaikuttaa herkulta ja olen varma että herkkua oli Jennan leipomukset.
    Pienet pojat ja suuret miehet ovat karkkien perään :))) , eivät pipareista niin perusta !

    VastaaPoista
  2. Herkullisen kuuloinen resepti. :)

    VastaaPoista
  3. Keksit maistuvat aina, ainakin täällä suunnalla! Tässä onkin ihanan syksyinen resepti :)

    VastaaPoista