100 g | pekaanipähkinöitä |
1 | omena |
1 dl | rusinoita |
1 dl | omenasiideriä |
1 tl | kanelia |
0,5 tl | jauhettua neilikkaa |
0,5 tl | suolaa |
200 g | voita tai leivontamargariinia |
2 dl | ruokokidesokeria |
1 | kananmuna |
4,5 dl | vehnäjauhoja |
1 rkl | kaakaojauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
1. Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja halkaise omena. Poista kanta ja siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi. Sekoita niiden joukkoon pähkinät, rusinat, omenasiideri ja mausteet. Anna maustua noin puolisen tuntia.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen omena-rusinaseoksen kanssa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
3. Nostele taikinasta kasoja leivinpaperoidulle uunipellille ja painele jauhoisilla käsillä tasaisemmiksi. Paista keksejä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen omena-rusinaseoksen kanssa. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
3. Nostele taikinasta kasoja leivinpaperoidulle uunipellille ja painele jauhoisilla käsillä tasaisemmiksi. Paista keksejä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
Resepti vaikuttaa herkulta ja olen varma että herkkua oli Jennan leipomukset.
VastaaPoistaPienet pojat ja suuret miehet ovat karkkien perään :))) , eivät pipareista niin perusta !
Herkullisen kuuloinen resepti. :)
VastaaPoistaKeksit maistuvat aina, ainakin täällä suunnalla! Tässä onkin ihanan syksyinen resepti :)
VastaaPoista