lauantai 17. marraskuuta 2012

Jouluherkkuja

Innostuin nyt urakalla postaamaan eri aiheista :) Tuli tuosta äskeisestä haasteesta mieleen jouluruuat ja mitä kaikkea herkkua sitä saa taas tehdä ja pääsee syömään. Tänä vuonna on sen verran ihana joulu, että lapset ovat meidän luona aattona. Viime vuonna he olivat isänsä kanssa ja me oltiin vaihto-oppilaan kanssa isän ja hänen vaimon luona syömässä valmiissa pöydässä. Tänä vuonna ollaan siis ihan kotosalla ja minä pääsen kauhan varteen, jes! Rakastan joulua ja jouluruokia joten aika tiuhaan tänne blogiinkin tulee varmasti jouluaiheisia postauksia :) Mitkä ovat sellaisia herkkuja joita ilma teille ei tule joulu? Meidän joulupöydästä löytyy seuraavia juttuja:

-Kinkku, ihan ehdoton ja pitää nimenomaan paistaa aattoa edeltävänä yönä
-Laatikoista lanttu,porkkana ja maksalaatikko. 2 ensimmäistä teen itse ja lapsille ostan jälkimmäistä. Itse en pidä siitä, mutta lapset tykkää
-Keitetyt perunat. Näiden tilalle voisi kokeilla joskus vaikka perunaruusukkeita tms.
-Vihersalaatti. Siis ihan perussalaatti jossa on jäävuorisalaatti,tomaattia,kurkkua,paprikaa ja mozzarellaa
-Kananmunan puolikkaat majoneesilla ja katkaravuilla. Näitä syötiin jo minun lapsuuden kodissa
-Miespuolisille perheenjäsenille jotain kalaa. Tästä en osaa sanoa tarkemmin, kun en itse sitä syö.
-Herneitä. Näistäkin nauttii nuo miespuoleiset henkilöt
-Lihapullia. Lapset haluaa vaarin tekemiä lihapullia, ja jos vaari ei tänä vuonna enää jaksa tehdä niin teen ne sitten itse.
-Kastike kinkulle. Tähän olisi hyvä resepti haussa. Jos jollain on joku hyvä niin saa vinkata.
-Luumurahka. Tämäkin tulee minun lapsuudenkodista, niin hyvää!
-Kookosjäädyke. Tätä ajattelin kokeilla tänä vuonna.

Kahvipöydästä löytyy:

-Torttuja
-Pipareita
-Maustekakkua
-Lihariisipasteijoita. Näitäkin syötiin meillä silloin kun olin lapsi ja niitä pitää edelleen saada joka vuosi.
-Amerikanserkun joulukarkkeja. Näitä tein viime vuonna ekaa kertaa ja niistä tuli hitti. Vanhempi tytöistä muistutti jo kesällä, että näitä pitää saada taas tänäkin jouluna
-Riisimurokarkkeja
-Suklaakonvehteja. Jos minä saan yksin päättää niin meiltä löytyy Paradis-rasia, Julioita ja Fazerminttejä. Ja koska rakkauteni ja lapset osallistuvat myös karkkien hankintaan niin listalla on varmasti muutakin.

Eiköhän näille herkulla 5 herkkusuuta ruokita? Nyt tuli nälkä, pitää lähteä kattomaan jos löytäisin jotain yöpalaa :)

4 kommenttia:

  1. Saanko minäkin tulla teidän joulupöytään? Kuulostaa ihan taivaalliselta.

    Omat kokemukset on vähän "ristiriitaiset" kun tässä vielä koitetaan sovittaa suomalaista ja englantilaista joulua samaan pöytään. Viime vuonna Englannissa asuessani törmäsin melkoiseen kulttuurishokkiin kun itse suunnittelin että aattona kokattan ja syödään perinteinen suomalainen jouluruoka, mutta sielläpä tapana onkin hillua pubissa aatto joten illasta tuli vähän hämmentävä sekoitus pubia ja suomalaista jouluruokaa :D Täytyy myöntää että itseä oudoksutti todella paljon pubi meininki aattona. Noh, nytpä sen tietää ja enää ei ole niin suuri ihmetys. Tänä vuonna mennään anoppilaan joten Englantilaisilla ruuilla mennään, ehkä teen porkkanalaatikkoa niin saavat jotain suomalaista ihmetelläkseen :D

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa! :)

    Itse olen aika kaavoihin kangistunut näiden joulujuttujen kanssa ja tuollainen pubi-joulu kuullostaa tosi oudolle! :D Meillä tuoksui viime jouluna nuudelit, kun vaihto-oppilas oli niitä kokannut aamupäivällä, kun itse olin vielä töissä. Hirveä kulttuurishokin tuleessa kotiin, koska siellä ei tuoksunut tutut tuoksut hyasintti,kinkku,piparkakut ja kynttilät vaan kiinalainen ruoka! Hyvä ettei koko aatto mennyt pilalle. Joo, myönnän olen hieman tarkka jouluun liittyvissä jutuissa :D

    VastaaPoista
  3. Hieno on listasi ! Haikeudella mutustelen listaa minäkin.

    Sveitsissä vietetään joulua oikeastaan jo 6. joulukuuta, jolloin jaellaan lahjoja tai risuja! Lähisuku kokoontu tapahtumaan.
    Joulu-ukon tapainen kulkee myös kaduilla aasinsa ja tummanpuhuvan 'nihtinsä' kanssa jakaen pähkinöitä ja mandariineja.

    24. joulukuuta on perinteisempi 'suomalainen'joulu lapsiperheissä. Mutta jouluateria usein syödään ravintoloissa! Silti miltei joka kodissa leivotaan perinteisiä pikkuleipiä, joita syödään koko joulukuu. Niitä myös naapurit , tuttavat vaihtelevat joulutervehdyksinä keskenään. Jotain ranskalaista ja italialaista perinne leipomusta sekoittuu kuvioihin, riippuen millä alueella ollaan.

    VastaaPoista
  4. Oi, ihanaa te pääsette jo kohta viettämään joulua! Reilu kuukausi pitäisi itseni malttaa odottaa pukkia ja herkkupöytää :)

    Kuulostaa muutenkin hauskalla tuo sikäläinen joulun vietto, ainakaan meidän taloyhtiössä en voisi kuvitella naapurien vaihtavan pikkuleipiä :)

    VastaaPoista